Skip to content

podrobnosti o BGEE

13468914

Comments

• PeccaPecca Member Posts: 2,215
    nejvyšší lore mají bardi. Těm se zvyšuje o 10 na každé další úrovni, takže kolem 4-5 úrovně už dokážou automaticky identifikovat většinu magických předmětů ve hře. Zlodějům a mágům se zvyšuje jen o 3 za úroveň. Taky vysoká moudrost a inteligence dávají bonusy (a nízká postihy).
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Pecca
    Bod pro tebe, na bardy jsem úplně zapoměl.
    Hohoho, tak jsem z fora konečně zjistil nějaké detaily ohledně nové obsahu do BG:EE.

Mám dobré zprávy a špatné zprávy...

Špatné zprávy:
    Na novém obsahu se nedělá a nějaký ten měsíc se dělat ještě nebude.

Dobré zprávy:
    Celý tým už se pilně věnuje BG2:EE, protože by to vážně chtěli stihnout do toho května.

Na druhou stranu ale říkají, že se k obsahu pro BG1 vrátí až budou mít hotovou BG2. Ačkoliv se to může zdát nelogické, má to své vysvětlení. Mám zato, že jsou PEVNĚ vázani nějakou smlouvu kdy to mají vydat a že tomu tak bylo i u prvního dílu a dostali pěkné kapky za to příšerně dlouhé zpoždění. Každopádně to ale neznamená, že BG2 vyjde dříve než ten nový obsah do BG1. Psali něco v tom smyslu, že se tomu začnou věnovat ihned až budou mít BG2 nebo až si budou jistí že to stihnou.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited February 2013
    Tak snad do konce května přidají do BG1 aspoň ty nové rasy, když prý mají být v BG2:EE.
    Post edited by Hor89 on
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    a nebo naopak budou ve dvojce a pak je teprve dají do jedničky :/
    Nejdříve udělají BG4 pak vydají BG2 aby aby mohli začít pracovat na BG3... nebo něco podobně logického :D.
    Každopádně už je to trapné, rasy nezaberou zas tolik práce.
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited February 2013
    Na foru/twitteru sem našel pár novinek k BG2:EE:
    1) ve dvojce by mělo být několik nových nelineárních venkovních oblastí (snad víc než 2 v jedničce)
    2) 4 nová NPCčka: Rasaada , Dorna, Neeru a jedno nové (prý zlodějka), všichni budou mít vlastní questy a rozhovory s původními NPC
    3) pan B... se jako NPC skoro určitě neobjeví, už vznikla i petice viz: http://forum.baldursgate.com/discussion/16049/petition-mr-spoiler-as-a-bg2ee-companion
    Už jste to možná slyšeli, včera v noci Beamdog oznámil, že musel dočasně přerušit práce na BG:EE a BG2:EE a také musel BG:EE stáhnout z prodeje. Důvodem jsou prý právnické tahanice kolem jednoho z jeho partnerů (nebylo řečeno přímo o koho jde, ale nejedná se o WoTC ani EA/Bioware, takže to ukazuje na Atari nebo Hasbro).

Tým se zatím vyjádřil, že tyto problémy jsou pouze dočasné a že vše bude vyřešeno. Neví se ovšem kdy. To prakticky znamená, že nový patch pro BG:EE a vydání BG2:EE se odkládá na neurčito.
    No já bych to neviděl zas tak horké. Co jsem z toho zatím pochopil, tak se jedná jen o pár menších formalit. Každopádně se práce na BGEE a BG2EE nezastavily, jen majít dočasně zakázáno cokoliv vydávat. To je ale docela škoda, protože jsem myslel, že s dalším patchem ( který už měl být dost dlouho venku ) vyjde i aktualizovaná verze naší češtiny. No, nějak to ještě pořešíme. Potom co dořeším ten tábor banditů ( kde jsou příšerně nepřehledné dialogy ) napíšu christofovi a zkusím se zeptat jestli bychom vám tady zase mohli nahrát auktuální verzi českých textů.
    No sice nevím o co tam přesně jde, ale podle vyjádření týmu nikdo neví, jak dlouho to může trvat. Každopádně bylo řečeno, že se vývoj všeho okolo BG dočasně pozastavil. Nicméně beta-testing pořád běží, tak aspoň máme víc času hledat bugy.
  • christofchristof Member Posts: 224
    těžko říct, co se děje, já bych tipl, že si někdo řekl, že by mohl dostávat větší provize z prodeje (ale čistě spekulace)

jinak soubor s texty můžu snadno vyrobit z aktuálních překladů kdykoliv
    Na fóru se spekuluje o bankrotu Atari a prodeji jejich práv v aukci.
    No to není nic překvapivého, Atari už byla posledních 5 let dost na hraně.
  • DudoDudo Member Posts: 361
    podla mna sa to pre nic ine ako pre peniaze nezastavilo. stale sa musi objavit nejaky lachvaty pisak a nieco pokazi...
    Takže se potvrdilo, že za to může Atari. Zakázali Beamdogu prodávat BG:EE, ale sami ji prodávají. Beamdog bez nároku na zisk vývoj EEček pozastavil a tým se teď prý soustředí na jiné projekty. Navíc Trent řekl, že ta situace bude trvat při nejlepším několik týdnů.

Takže Beamdog nemůže prodávat produkt své práce a Atari hrabe peníze. Je to na zvracení.
    @Pecca
    Mimochodem Pecco, jak si se vlastně stal Betatesterem?
    ( Ptám se hlavně pro to, abych věděl co musím udělat abych se dostal do bety BG2:EE )
    @Edvin: před časem (myslím že v dubnu) tu na fóru bylo něco jako nábor (bug bounty), když se tým rozhodl rozšířit řady betatesterů. Určitě se tu ale lidi dostali do bety i jinak, ale nevím jak, možná podle pověsti na fóru. Každopádně obě bety běží a já nevím, jestli ještě nabírají, nebo budou nabírat.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Počkat, co mi uniklo? Jaké dvě bety - BG2 EE a? :)
    No přece BG:EE a BG2:EE
    Aha, to mě napadlo, ale tak nějak jsem nelogicky předokládal, že jednička už je "hotová" :) Dík
    aha, no myslím, že beta pojede dokud bude beamdog vydávat patche, protože všechny patche se musí testovat.
    Je nieco nove ohladom BGEE alebo noveho patchu ? A pracuje sa vobec na BGEE 2 ?
    Můžu říct jenom to, co víte z oficiálních zdrojů. Práce týmu na obou dílech byly pozastaveny do ukončení té právní blbosti. Mezitím prý pracují na něčem jiném, ale co to je, to nemám páru. My betatestři ale dál testujeme, protože se předpokládá, že se to vyřeší.
    a nevies ci je stanoveny nejaky datum do kedy by sa to malo vyriesit ?
    Stanovené nic bohužel není. Teda o ničem nevím.
    christof kedy by mohla byt cestina dostupna ?
    Tak BG:EE je znovu v prodeji a tým začal znovu pracovat na patchi a BG2:EE.
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Kuul!
    konecne konecne konecne... len nech uz pustia ten novy patch a cestinu...
    Super, super a ještě jendou super :)
Sign In or Register to comment.