Potrebujem poradit ohladom boja s dvoma zbranami. Ak tam mam tri body, tak tie bonusy mi platia pri vsetkych zbraniach? Napr mozem pouzivat aj dve kladiva alebo dve sekery ? Alebo scimitar s kladivom ? Ci to je len pre dlhe mece, kratke mece atd ?
Zprávy o nadcházejícím patchi: Tým se rozhodl, že kvůli rozsáhosti nového patche jej napřed uvolní jako otevřenou betu, a to někdy od začátku do poloviny září. Beta bude dostupná v Beamdog klientovi jako nezávislá instalace pro všechny kdo si koupili BG:EE.
Tak to jsem docela zvědav, jak moc to ovlivní formátování textu a jestli se nebude muset procházet celý text znovu od začátku a ted to nechat být a počkat, až vyjde ten nový patch.
Potrebujem poradit ohladom boja s dvoma zbranami. Ak tam mam tri body, tak tie bonusy mi platia pri vsetkych zbraniach? Napr mozem pouzivat aj dve kladiva alebo dve sekery ? Alebo scimitar s kladivom ? Ci to je len pre dlhe mece, kratke mece atd ?
Je to jedno, ake zbrane ma - to je tzv. "styl boja". Samozrejme ale potom zalezi na tom, kde inde mas *. Ak mas 3* v style boja 2 zbrani, bude mat prava ruka postih 0 a lava ruka postih +2 k THACO (povodny je tusim +4) Ale ak mas dalsie * v kratkych mecoch a strcis si do ruky kladivo, tak zasa dostavas strasny postih zato, ze tvoja postava nevie bojovat s kladivami. Cep veku a Crom Faeyr je celkom klasicke combo.
no ved ja som tak aj myslel, ze 3* na boj dvoma zbranami, 3 na kladivo a 3 na cep, mozno zeby vyslo aj po styri, neviem teraz kolko tych bodov sa tam da rozdelit pokial dosiahnes max lvl.
Inak nezabudni, ze druhou rukou (offhand) robis len 1 utok za kolo. Tzn ak by si mal 4 utoky za kolo (APR), tak to je 3x hlavnou rukou a 1xvedlajsou.(Crom Faeyr) V tomto pripade sa neoplati moc investovat do kladiv...staci 1-2 * aby si nemal postih. Ostatne vsetko nacpi do hlavnej ruky az do 5x*
Já jsem byl docela spojený s dvěma kladivy. Hned na začátku ToB jde najít další moc pěkné kladivo +5 které se dobře kombinuje s Crom Faeyrem. Můj hlavní problém ale je, že mi jde hodně i o to, jak moje postava vypadá. Když se drží v jedné ruce třeba cep a v druhé meč, nebo kladivo, prostě se mi to nelíbí :-)
Souhlas s Edvinem. Ja si dokazu predstavit trpasliciho bojovnika se dvemi zbranemi (Crom Fayer a Sekera neustupnosti +5). Asi by mi vadilo mit v rukou trpasliciho bojovnika dlouhy mec a podobne zbrane vhodne pro jine rasy a povolani
No, já jsem hodně ovlivnění tím, že jsem v "mladí" dělal historický šerm a tak vím, že je podobný styl boje dost nereálný. Dvě dýky ano, dva krátké meče klidně, dva meče je pro opravdové profesionály ( málo kdo se stíhá stejnou měrou soustředit na dvě velké zbraně ). Další oblíbená kombinace je pak meč a dýka ( nebo krátký meč ) která se používá výhradně k zablokování úderu ( platí jen pro jednoruční sečné zbraně ) zatím co mečem se útočí. Jiné zbraňové kombinace jsou dost nereálné ( stejně jako třeba ty dvě kladiva jsou totální nesmysl ) ale když už mám být za šaška, tak ať mám alespoň v každé ruce stejnou braň.
Ted jsi nejsem jisty, ale v Icewind dale 2 si mel postihy, kdyz si drzel dve tezke zbrane. Dle me to je logicke, ze nemuzes s kladivy "sermovat" jako napr. s kratkym mecem a dykou. Tuto dvojkombinaci jsem casto pouzival u zlodeje. Ale je fakt, ze ID2 vychazi jiz z novejsich pravidel D&D nez BG2 viz obranne cislo apod.
Icewind dale 2 bylo ještě "umírněné". V Neverwinter Night 2 už jsi mohl mít v každé ruce třeba halapartnu nebo obouruční meč... Ačkoliv je v těch novějších hrách více možností, já mám stále největší slabost pro ( relativně, když to srovnáš s těmi ostatními hrami ) vyladěná pravidla Bladurs Gate.
Mne stejne k srdci nejvic prirostla prave BG1. Tenkrat me to uplne pohltilo, ta hudba, to prostredi, pribeh...Ty 3D rpg me az moc tolik nebraly, byt mely taky sve kouzlo. Neni proste nad Infinity engine
Já dvě zbraně nikdy nepoužíval, ani obouruční. Mně stačila jen klasika: meč (sekera) + štít nebo prak (a štít) či luk (kuše). Sice jsem nebyl takový rubací buldozer, ale stačilo mi to. :-)
...je pravda, ze 2x sekyru bych si predstavit umel. 2x kratsi mec znam, 2x kladiva tezko a silene kombinace kladivo+dlouhy mec jsou hloupost a v D&D hrach je nepouzivam. (Nejradeji nejrealnejsi kombinaci mec+dyku/kratky mec)
No, základní problém bude asi v tom, jak navázat na dvojku... Pokud by hlavním hrdinou BG3 byl někdo jiný než jrdina z BG1 a BG2 znamenalo by to, že by museli přidat opravu obrovské množství nových postav, což by mohlo být trochu obtížné. Na druhou stranu, kdyby tam bylo zase velké množství původní postav, tak by asi museli kontaktovat staré dabéry a nevím jestli by se jim do toho chtělo...
Proměných je zkrátka příliš hodně.
Navíc by mě zajímalo, jo chtějí vyřešit tu věc stát, nestát se bohem
P.S. Zajímavá věc, věděli jste, že třeba v Icewind dale lvl 40 dává titul polobůh ? Kolik levelů dostaneme, když se staneme bohem ? :-)
Navazat na predchozi dily bude hodne tezke, uz jen kdyz to v podstate v zaveru BG2 graduje (buh/nebuh atd.) A vyvijet BG3 pod stejnym, starym enginem, byt hezkym, neni idealni. Hra by se z ekonomickeho hlediska nevyplatila. To uz by bylo vhodnejsi udelat slusny datadisk. Drobne inovace, nove lokace, questy, prisery => nizsi naklady na vyvoj. Rad bych se i ja dockal BG3, ale je to beh na dlouhou trat a bez hlavicky Bioware, to bude tezky ukol
Black pits jsou přínosné, protože se v nich dají pěkně ozkoušet nová povolání postav. Dokonce si myslím, že právě to byl hlavní argument, proč je tam zařadit. A taky při jejich hraní mnohem rychleji utíkají cesty hromadnou dopravou, kde není atmosféra na nějaké velké příběhování.
Já zařazení BP kvituju a těším se na pokračování. Jen jsem toho názoru, že čas na jejich přípravu měl být věnovaný lepšímu vyladění základní hry a BP mělo přijít v rámci patche, který přinášel nová povolání.
Nevěřím, že BG3 bude jakkoliv pokračovat v příběhu BG1+BG2. Už v ToB bylo vidět, jak je celé to téma vytěžené a snaží se ho svinským krokem dohnat k finále. Z tohoto hlediska bude zajímavé, jestli dojdě ke komplexnímu opuštění tématiky Bhalova dědictví a z původních her bude využito jen to nejlepší: prostředí, kulisy, osoby, vazby. Souhlasím s @Idaho, že děj původních BG nebylo nic přelomového, ale jeho síla byla v tom, že se skutečně tak nějak víc než v jiných hrách týkal hlavního hrdiny.
Osobně bych tipnul, co se týče příběhu BG3, že by jsme se podívali na příběh očima jiné postavy, pravděpodobně by ta jiná postava byl taky jeden z Bhalových zplozenců. Vtipné by bylo, kdyby možnost importovat postavu znamenala definování vlastního protivníka a konec hry by byl poté, co by nás naše původní postava zabila
Mno a pokud by se vyloženě pokračovalo, tak je vcelku jasné, že by to bylo pokračování na základě rozhodnutí nestát se bohem. Což by mělo samozřejmě za následek to, že by se anše postava akorát zviditelnila a nadělala si mocné nepřátele. Navíc, pokud se nepletu, v případě odmítnutí božství se Bhaalova moc uložila do sféry dobra => Bhaalova moc sama o sobě narušuje tuto sféru, ta tím slábne a narušuje se rovnováha, válka krve ustává a do Torilu začínají procházet fiedi a ti druzí (nemyslím z lostu, ale druhou "frakci" démonů)
Jenže se obávám toho co se stalo v TOB, příběh byl relativně dobrý, i atmosféra se držela, jenže předměty byli nezajímavé (meč +x bez jména, bez historie). Prostě dělat ještě mocnější předměty, nebo pokračovat na tak vysoké úrovni...
@Idaho Připoměl jsi mi moje dva scimitary +10 s 2k6 ohnivého a 2k6 ledové zranění, které jsem používal v Neverwinter Nights HoU. Navzdory tomu nebyla hra vůbec nevyvážena a příběh byl úžasný ( ani BG1,2 se mu nemůže rovnat ).
Hádám že max lvl by se dal zvednout na nějakých 60-80 a co se týká toho božství, tak by to mohli nějak zajímavě zapojit do příběhu. Například, že velká část té moci byla během závěrečného boje zničena, a tak by jsi nedostal zas tak velkou sílu ( nějaké speciální schopnosti + delší a silnější proměna v Slayera, během který by jsi byl schopen zabíjet i normálně nesmrtelné bytosti jako některé polobohy a menší božstva [ zkuste se někdy podívat na seznam menších, větších a hlavních bohů z FR, jsou jich stovky ! ] ), ale sílil by jsi během hlavního příběhu.
Comments
Tým se rozhodl, že kvůli rozsáhosti nového patche jej napřed uvolní jako otevřenou betu, a to někdy od začátku do poloviny září. Beta bude dostupná v Beamdog klientovi jako nezávislá instalace pro všechny kdo si koupili BG:EE.
Ak mas 3* v style boja 2 zbrani, bude mat prava ruka postih 0 a lava ruka postih +2 k THACO (povodny je tusim +4)
Ale ak mas dalsie * v kratkych mecoch a strcis si do ruky kladivo, tak zasa dostavas strasny postih zato, ze tvoja postava nevie bojovat s kladivami. Cep veku a Crom Faeyr je celkom klasicke combo.
Inak nezabudni, ze druhou rukou (offhand) robis len 1 utok za kolo. Tzn ak by si mal 4 utoky za kolo (APR), tak to je 3x hlavnou rukou a 1xvedlajsou.(Crom Faeyr)
V tomto pripade sa neoplati moc investovat do kladiv...staci 1-2 * aby si nemal postih. Ostatne vsetko nacpi do hlavnej ruky az do 5x*
Hned na začátku ToB jde najít další moc pěkné kladivo +5 které se dobře kombinuje s Crom Faeyrem.
Můj hlavní problém ale je, že mi jde hodně i o to, jak moje postava vypadá. Když se drží v jedné ruce třeba cep a v druhé meč, nebo kladivo, prostě se mi to nelíbí :-)
Ačkoliv je v těch novějších hrách více možností, já mám stále největší slabost pro ( relativně, když to srovnáš s těmi ostatními hrami ) vyladěná pravidla Bladurs Gate.
Mně stačila jen klasika: meč (sekera) + štít nebo prak (a štít) či luk (kuše).
Sice jsem nebyl takový rubací buldozer, ale stačilo mi to. :-)
http://forum.baldursgate.com/discussion/20688/baldur-s-gate-ii-enhanced-edition-is-coming-to-mac-pc-on-november-15th#latest
Baldurs Gate 2 Enhanced edition vyjde 15. listopadu Předobjednávky otevřeny (25 dolarů)
Souhlas. On je tedy zbytečný i Black Pits 1
Pokud by hlavním hrdinou BG3 byl někdo jiný než jrdina z BG1 a BG2 znamenalo by to, že by museli přidat opravu obrovské množství nových postav, což by mohlo být trochu obtížné. Na druhou stranu, kdyby tam bylo zase velké množství původní postav, tak by asi museli kontaktovat staré dabéry a nevím jestli by se jim do toho chtělo...
Proměných je zkrátka příliš hodně.
Navíc by mě zajímalo, jo chtějí vyřešit tu věc stát, nestát se bohem
P.S.
Zajímavá věc, věděli jste, že třeba v Icewind dale lvl 40 dává titul polobůh ?
Kolik levelů dostaneme, když se staneme bohem ? :-)
Já zařazení BP kvituju a těším se na pokračování. Jen jsem toho názoru, že čas na jejich přípravu měl být věnovaný lepšímu vyladění základní hry a BP mělo přijít v rámci patche, který přinášel nová povolání.
Nevěřím, že BG3 bude jakkoliv pokračovat v příběhu BG1+BG2. Už v ToB bylo vidět, jak je celé to téma vytěžené a snaží se ho svinským krokem dohnat k finále. Z tohoto hlediska bude zajímavé, jestli dojdě ke komplexnímu opuštění tématiky Bhalova dědictví a z původních her bude využito jen to nejlepší: prostředí, kulisy, osoby, vazby. Souhlasím s @Idaho, že děj původních BG nebylo nic přelomového, ale jeho síla byla v tom, že se skutečně tak nějak víc než v jiných hrách týkal hlavního hrdiny.
Mno a pokud by se vyloženě pokračovalo, tak je vcelku jasné, že by to bylo pokračování na základě rozhodnutí nestát se bohem. Což by mělo samozřejmě za následek to, že by se anše postava akorát zviditelnila a nadělala si mocné nepřátele. Navíc, pokud se nepletu, v případě odmítnutí božství se Bhaalova moc uložila do sféry dobra => Bhaalova moc sama o sobě narušuje tuto sféru, ta tím slábne a narušuje se rovnováha, válka krve ustává a do Torilu začínají procházet fiedi a ti druzí (nemyslím z lostu, ale druhou "frakci" démonů)
Jenže se obávám toho co se stalo v TOB, příběh byl relativně dobrý, i atmosféra se držela, jenže předměty byli nezajímavé (meč +x bez jména, bez historie). Prostě dělat ještě mocnější předměty, nebo pokračovat na tak vysoké úrovni...
Připoměl jsi mi moje dva scimitary +10 s 2k6 ohnivého a 2k6 ledové zranění, které jsem používal v Neverwinter Nights HoU. Navzdory tomu nebyla hra vůbec nevyvážena a příběh byl úžasný ( ani BG1,2 se mu nemůže rovnat ).
Hádám že max lvl by se dal zvednout na nějakých 60-80 a co se týká toho božství, tak by to mohli nějak zajímavě zapojit do příběhu. Například, že velká část té moci byla během závěrečného boje zničena, a tak by jsi nedostal zas tak velkou sílu ( nějaké speciální schopnosti + delší a silnější proměna v Slayera, během který by jsi byl schopen zabíjet i normálně nesmrtelné bytosti jako některé polobohy a menší božstva [ zkuste se někdy podívat na seznam menších, větších a hlavních bohů z FR, jsou jich stovky ! ] ), ale sílil by jsi během hlavního příběhu.