Skip to content

podrobnosti o BGEE

1246714

Comments

• PavelKCZPavelKCZ Member Posts: 10
    Idaho said:

Já si na druhém lvlu a cestě do nashkelských dolů říkal, že mám malej lvl a pak jsem měl nutkání zvyšovat obtížnost :)

No já jsem v Naskelu a level mám pořád 1, jen Jaheira má level 2.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Měl jsem to právě uplně stejně a ještě jsem to tam zbytečně hecoval, klidně tam už jdi, troufám si tvrdit, že to dáš a aspoň si to víc užiješ, já všechny patra vymlátil jen svým hraničářem (stopař, probodnutí)
  • GladGlad Member Posts: 11
    Jaké jsou v BG1 EE možné romance?
  • christofchristof Member Posts: 224
    ty tři nové NPC
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited December 2012
    @christof
    Něco nového ohledně češtiny ? ( Skoro týden se na to nikdo neptal, tak to zmiňuji aby řeč nestála :D )

Rád věřím, že práce pokračuje přesně podle tvého plánu, ale v případě té vysoce nepravděpodobné události, že by snad čeština do vánoc nejspíš nedej bože ještě nebyla hotova, mohli bychom ti nějak my, (s)prostí smrtelníci, pomoci s tvým nelehkým úkolem i jinak, než naši plnou podporou a slovy nehynoucích díků ?

P.S.

Můžeme počítat, že jakmile budeš mít finální [ nebo alespoň pokročilejší ] verzi češtiny, postneš nám tady zase odkaz, abychom nemuseli bůh ví jak dlouho čekat, než se to objeví v novém updatu ?
  • GladGlad Member Posts: 11
    Takže žádný špás se zadanou Jaheirou ani sestrou Imoen?
    je mi to moc líto, ale do Vánoc to bohužel nebude, vyrojilo se příliš mnoho problémů a další práce :(
  • Honys1983Honys1983 Member Posts: 7
    Hru jsem tedy zakoupil, ale počkám na dokončený překlad. Do té doby určitě vychytají nějaké ty mouchy.
  • MrRincewindMrRincewind Member Posts: 4
    Nevěděl by někdo kde se ve hře dá koupit nebo najít katana? v Bergostu, Neskelu ,Karnevalu ,highhedge,přátelská náruč ,ani v durlagově věži neni k prodeji. Pouze na začátku hry ve svítící tvrzi mají jednu na prodej za 600,ale na tu se na začátku nedá našetřit .Tedy dá ale jen se zlodějem kterej dokáže otevřít truhlu s hvězdným safírem.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Nevím přesně kde, ale měl by ji prodávat nějaký obchodník v Baldurs gate. Jinak se kromě Svítící tvrze opravdu nikde jinde sehnat nedá, protože na mečovým pobřeží je katana extrémní vzácnost.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    To samý očarovaný kyje. Ty neseženeš jen ke konci hry seženeš hůl/kyj která se jako kyj chová jako zbraň +2.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,215
    očarovanej kyj původně měl mít u sebe vůdce stínových druidů v zahaleném lese, ale do finální verze se z nějakého důvodu nedostal. Je ale zakódovaný ve hře jako BLUN10.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Jo na to sem koukal. A pěkně mě to štvalo. ale pak sem si řek že to Jaheira zvládne i bez něj :D
  • bukvabukva Member Posts: 71
    MrRincewind: jedna katana je v dolech v zahalenem lese
  • HadrianBlackwaterHadrianBlackwater Member Posts: 121
    Nevíte někdo o nějákém pořádném dlouhém luku, a myslím tím něco lepšího než skládaný +1, nemusí to být hned heartseeker ale už jsem proběhl hru několikrát, a buď mám extrémní smůlu, nebo nikdo opravdu není.
  • YendorfinYendorfin Member Posts: 27
    christof said:

je mi to moc líto, ale do Vánoc to bohužel nebude, vyrojilo se příliš mnoho problémů a další práce :(

Zdravím,
    Nechci být za nějakého nedočkavce :D
    Chci se jen informovat jak to vypadá s dokončením překladu, popř. jestli můžu být nějak nápomocen ? btw je BG:EE hratelne s tou češtinou co je přímo ve hře ? dík
    Já to hraju a většina toho už je přeložená, nebo aspoň na začátku, první hru jsem si dal čistě v Aj, teď zkouším češtinu a zatím to jde
    z původní hry chybí část deníků a z nových částí je přeložená Neera a Dorn (a jejich questy)
  • SpeedynekSpeedynek Member Posts: 11
    Mám dotaz, když si člověk zakoupí hru přes Steam bude moct hrát se mnou když jsem to koupil přes Beamdog? Vím že na twitteru Trent psal něco ohledně uložených her ale myslím že by to mělo jít hrát bez problémů ne? Díky!
  • DudoDudo Member Posts: 361
    presiel som BG:EE 2x a v tejto lokacii som nebol. Neviete kde sa to nachadza ? dikes
    bg.jpg 408.5K
  • tatoktatok Member Posts: 174
    @Dudo
    To je z Rasaadova questu.
    aha, jeho som mal v partii len chvilu a ziaden quest nedaval tak som ho vyhodil lebo bol slaby. Ale skusim ho este raz. vdaka za info.
    este jedna vec... ako od neho ziskam quest ? : )
  • tatoktatok Member Posts: 174
    Putuj s ním. Stačí ho podporovat při rozhovorech a přijde to samo :)

Je to sice slabší postava, ale cca od pátého levelu se začíná trochu zlepšovat. Monkové pro BG1 moc nejsou no :)
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    @Dudo
    Po dvou nebo třech jeho rozhovorech, zajdi (s ním v družině) do přístavu v Baldurs Gate.
    rozprávěním se od něj dovíš o smrti jeho bratra a o temných mniších, po putování městem Baldur's Gate tě přepadnou mniši právě toho temného řádu a na základě dopisů a informací se dostaneš až právě do nové lokace úplně na jihu naší mapy a po bojích atd se právě dostaneš až sem.

Co se týče mnicha tak ano, má docela slabé staty a zároveň není mnich příliš stavěný pro prvních pár lvl ale 4-5 lvl už to je lepší a po dokončení jeho q kde získáte rukavice pro mnicha a pásek, který sice snižuje inteligenci na 6 ale zvedá sílu na 19 je pro něj jako dělaný. Bohužel skutečně silným se stává až myslím od 13 lvl.

Bohužel skutečně silným se stává až myslím od 13 lvl.

A jelikož s ním můžeš dosáhnout jen nějaký 7 - 8 lvl tak je to pěkně na houby :D Dokonce i s opaskem je o HODNĚ slabší než středně vyzbrojené bojové povolání a to nemluvím o dobře vyzbrojeném.
    @Edvin Bohužel mnich není moc dobrý kit pro BG1 :) zas na druhou stranu kdyby byl silný jako v BG2 tak by se jednalo o ultimatní class. Bohužel Rasheed má navíc blbě rozhozené staty, klidně mu to mohli trošku vylepšit. Zas ale nemůže být každé NPC Ultimátní jako pan B :) jakože nové tři postavy byli srovnatelné se zbytkem tak téhle nejde snad nic vytknout :D
    No jo, ale pan B má zase levelovou nevýhodu. Jeho povolání vyžaduje aby jsi ho měl v patě už co nejdříve a snadněji tak na přechodech na další lvl kontroloval jeho schopnosti.
    já ho nabral se svojí postavou na vysokém lvl, kde už byl na 6. lvl a kupodivu měl i celkem slušně zvolená kouzla(což mě zarazilo, protože když si importuju postavu na vysokem lvl a dostanu Imoen tak se nestačím divit, co jí dělají zlodějské body, nemluvě o ostatních zlodějích)
Sign In or Register to comment.