Skip to content

podrobnosti o BGEE

1356714

Comments

• Hor89Hor89 Member Posts: 118
    edited November 2012
    @azurit
    Já o tom vím z twitteru (je to z prvního listopadu) viz:
    We are targeting November 28 for all platforms. Since we have approvals, etc, we can't 100% control the date on iOS, Mac and Android.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Vyrozumil jsem to z téhle věty:

" The installer will be made available for download from Beamdog's website on 28th November, which is the game's official release date. "

Před nedávnem to řekla jedna ze tří největších autorit na tomto foru.
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Hor89 zaujimave, ze nam nedali vediet nejakou oficialnou cestou, pretoze v sprave oznamujucej odklad bolo uvedene 'Our release date is now November 30th, 2012.'

@Edvin to mi pride trochu divne, s pre-loadom uz nepocitaju?
  • Hor89Hor89 Member Posts: 118
    @azurit
    Možná datum vydání bude v tom traileru, který je prý už hotový a čekají jen na schválení.
  • NefariusNefarius Member Posts: 13
    Čím dříve, tím lépe !
    ( Hlavně aby tam byly ty nové rasy )
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    Mám hloupou otázku úplně mimo mísu. BG jsem dohrál tak 20x a velice rád bych si s příchodem BG:EE projel celou ságu znova. Otázka je jasná, Půjde importovat charakter z konce BGEE do BG II?

Předem díky za odpověď.
  • christofchristof Member Posts: 224
    @Slaya5 ano, a plánuje se třeba i pokračování romancí, které si začneš v BGEE do BG2EE :)
  • Slaya5Slaya5 Member Posts: 15
    christof said:

@Slaya5 ano, a plánuje se třeba i pokračování romancí, které si začneš v BGEE do BG2EE :)

Super, děkuji za odpověď!
  • bukvabukva Member Posts: 71
    edited December 2012
    Ahoj, je v BGEE nejaky level zkusenosti ?
    Dobrá otázka, bude to chtít použít nějaký ten cheat na přidání zkušeností, aby se zjistil limit, ale určitě tam nějaký je.
  • UranUran Member Posts: 65
    A v te nove edici nefunguje cheaovaci/vyvojarska konzole?
  • BladesipBladesip Member Posts: 200
    @bukva Pokud myslíš jako maximální level (maximální počet zkušeností, které může postava získat a dál už se mu pak nepřičítají), tak ten je stejný, jako v klasickém starém základním BG1.
  • PeccaPecca Member Posts: 2,215
    edited December 2012
    @bukva v kampani myslím zůstal limit 161000, v black pits má být 600000.

@Uran funguje, tady je návod http://forum.baldursgate.com/discussion/8317/how-to-customize-your-game/p1
    Post edited by Pecca on
    Pecca said:

@bukva v kampani myslím zůstal limit 161000.

Psali že tam má být minimálně 161000 takže to nejspíše bude ještě víc. Někdo by to měl zkusit, ale já jsem na to línej :D
    už jsem to vyzkoušel, je tam 161000.
  • GladGlad Member Posts: 11
    tzn do 7 levelu počítám
  • bukvabukva Member Posts: 71
    tak to nema cenu hrat solo, zas bych skoncil pred Baldurovou branou :))
  • Ondrej_TOEOndrej_TOE Member Posts: 9
    edited December 2012
    Nezkoušel někdo na hru naroubovat nějaký ten XP cap remover (odstraňovač limitu)? Jestli ne, zkusím večer, jestli funguje s EE a napíšu. I když chápu, že vzhledem k vybalancování obtížnosti je limit potřeba, nesnáším, když mi někdo brání v růstu a vývoji :)
  • LorD_OniXLorD_OniX Member Posts: 2
    Čaute, mám jeden dotaz. V původní hře šlo "odklikávat" jednotlivé odpověd v rozhovoru pomocí klávesových čísel. Nyní na to nereaguje ani část na numpadu. Jsem na toto zvyklý, a nechápu, proč je toto odstraněno. V baldur.ini jsem bohužel nenašel možnosti si nějak upravit klávesové zkratky. Díky za info.
  • cortyxcortyx Member Posts: 5
    LorD_OniX said:

Čaute, mám jeden dotaz. V původní hře šlo "odklikávat" jednotlivé odpověd v rozhovoru pomocí klávesových čísel. Nyní na to nereaguje ani část na numpadu. Jsem na toto zvyklý, a nechápu, proč je toto odstraněno. V baldur.ini jsem bohužel nenašel možnosti si nějak upravit klávesové zkratky. Díky za info.

musíš hře vnutit anglickou klávesnici a na to je jednoduchý trik,až budeš ve hře, dej dohromady levý Shift+alt a změní se ti klávesnice a půjde ti to odmáčkávat v dialogu jako zamlada :))
  • LorD_OniXLorD_OniX Member Posts: 2
    cortyx: díky moc, funguje to. Ještě jedna věc by mě zajímala, jestli jde změnit a to barva obrysů postav, aby měly všechny zelenou a ne rozdělené na barvy ?
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Jde to. V dokumentech si najdi složku Baldurs gate ve který je baldur.ini. Tam stačí vložit tenhle řádek:
    'Game Options', 'Color Circles', '0',
    Vlož ho někam doprostřed (třeba pod poslední řádek, kde je Game options)
  • PavelKCZPavelKCZ Member Posts: 10

Nezkoušel někdo na hru naroubovat nějaký ten XP cap remover (odstraňovač limitu)? Jestli ne, zkusím večer, jestli funguje s EE a napíšu. I když chápu, že vzhledem k vybalancování obtížnosti je limit potřeba, nesnáším, když mi někdo brání v růstu a vývoji :)

Tak já už si to moc nepamatuju, ale mám dojem, že to odstranění limitu stejně nemělo moc smysl. Tedy minimálně pro mého kouzelníka, protože kouzla na vyšší level než 4 stejně nešla zapsat do knihy a svitků s kouzly level 5 bylo jen pár. Teprve BG2 měla kouzla myslím až do levelu 8 nebo 9.
  • P0dbiP0dbi Member Posts: 19
    PavelKCZ said:

Tak já už si to moc nepamatuju, ale mám dojem, že to odstranění limitu stejně nemělo moc smysl. Tedy minimálně pro mého kouzelníka, protože kouzla na vyšší level než 4 stejně nešla zapsat do knihy a svitků s kouzly level 5 bylo jen pár. Teprve BG2 měla kouzla myslím až do levelu 8 nebo 9.
    Souhlasil bych s Tebou. Tuším že v původních BG1 bylo snad možná jedno kouzlo na 5. levelu, možná něco dalšího obsahuje datatisk Tales of the Swords Coast. Vyšší levely mají smysl spíš jen v tom, že když hru procházíš zodpovědně, dorazíš do Baldurovy brány už na takovém levelu, že už Ti pak další úkoly nic nepřinesou, což je trošku škoda.

• IdahoIdaho Member Posts: 608
    Odstranění limitu xp mělo hlavně význam pro dvoj povolání, tuším :)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Hele já ještě nevymlátil ani bandití tábor a už mám u všech postav level 7 nebo 8. Chtělo by to přidat víc levelů...
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Já si na druhém lvlu a cestě do nashkelských dolů říkal, že mám malej lvl a pak jsem měl nutkání zvyšovat obtížnost :)
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Jo a taky cca 104 000 zlatejch... chtělo by to zvýšit xp limit a přidat nový obchodníky atd. Přece jenom po projití Durlagovy věže se ty zlatý nahromadily... A to ještě nemám ani jeden ostrov hotovej.
  • MariachiMariachi Member Posts: 20
    irendie said:

Jo a taky cca 104 000 zlatejch... chtělo by to zvýšit xp limit a přidat nový obchodníky atd. Přece jenom po projití Durlagovy věže se ty zlatý nahromadily... A to ještě nemám ani jeden ostrov hotovej.

Já teda doufám, že něco takového se časem objeví v menu v položce Store, chtělo by to nějak zdravě vyvážit placený a neplacený stahovatelný obsah. Celkem elegantně by se to dalo vecpat do expanze, která by překlenula příběh mezi BG1 a BG2. To by podle mě byla pravá přidaná hodnota k enhanced edition. Sice nelituju, že jsem si BGEE koupil, ale na mod Baldur's Gate Trilogy to zatím nemá navzdory všem vylepšením.

Editování xp limitu funguje i v současné verzi editoru Near Infinity. Musí se akorát změnit hodnoty v STARTARE.2DA a XCAP.2DA
Sign In or Register to comment.