Nevim, já to nemám rád, už v BG1 jsou některé předměty jako "neuvěřitelně mocné" podle popisu a takovéhle navyšování nemám rád - podobně jako ve WOW. Daleko víc bych si užil prohloubení toho co už "máme". Začít na východě v horách, doupěti goblinů, nebo trpasličí pevnosti a odtamtud putovat na západ a tam po vlastních stopách.
Ještě lepší by bylo zkombinovat obojí Přijmeme božskou moc, chvíli si jí užíváme, ale pak se cosi zvrtne, z Bhaalova trůnu nás svrhnou, objeví me se v poušti, na pokraji smrti a bezmocní
@Idaho No vidíš, to je taky velmi dobrý nápad. Bůh kterého svrhly temné mocnosti ( Cyric nás nikdy neměl rád ) a je opět smrtelníkem, musí dát dohromady staré ( i nové ) spojence, zlomit moc temných sil a porazit jejich pohunky, aby se mohl vrátit zpět na svůj právoplatný trůn.
Ideální by bylo, aby se to odehrávalo až nějaký 10 let po BG2 a na světě by jsi pak mohl narazit třeba i na své chrámy, což by vedlo k velmi vtipným rozhovorům s knězi
Dokáže te si představit, že by jste měli třeba takovou kněžku ve své partě " Jak ti mohu posloužit, Oooo můj bože ? "
Dnes jsem četl na jiném nejmenovaném Foru, že BG2: EE má vyjít 15.11.2013. Platí to i pro naši zemičku? Ví se, jestli už tam bude nějaká čeština, kterou si budeme muset znovu dodělat, opravit a přepracovat nebo tam nebude a budeme ji muset udělat celou pak dodatečně? Díky za info a za vysvětlení. :-)
15.11. vyjde všude, protože jde o online distribuci. Co se týče češtiny tak se samozřejmě musí přeložit nový obsah, kterého je opravdu hodně, ale víc ti k tomu asi řeknou překladatelé.
@Danny_S To jsi mohl číst i na tomto fóru. Původní BG2 je celé přeložené MNOHEM lepší češtinou než BG1. Tentokrát bude úprav a korekcí jen minimum ( a hlavně žádné stovky nových zápisů v deníků ), takže se budeme moc plně věnovat novým textům.
Už aby vyšel ten nový patch. Sice jsem ve hře někde v první třetině Baldurovy Brány, ale tam jsem se zasekl, ale jestli brzy vyjde nový patch, tak si to zahraji asi znovu od začátku a vychutnám si celou hru s pořádnou češtinou. :-)
skusal som si stiahnut nejake nove portrety do hry, ale nejako ich nemozem v hre najst. Vytvoril som si novy priecinok Portreits (lebo tam nebol) v zlozke s hrou v mojich dokumentoch a nakopiroval tam portrety a nic.
aj som chcel vyskusat hrat ten neoficialny datadisk DSotSC, lebo som to este nehral a nic nebavi : ) poradte mi niekto, dakujem
@Dudo - ak hovoris anglicky - http://forum.baldursgate.com/discussion/11756/welcome-to-fan-creations-here-are-some-tips Ak nie... ak si spravne spominam, tak ten priecinok "Portraits" by mal naozaj byt v tvojich dokumentoch tam, kde je aj priecinok so saves atd. Portrety maju nejake specifika (ak si to stiahol z fora, tak asi budu uz upravene). Ak nie su upravene, treba zmenit velkosti atd, inak to nefunguje. Nove portrety si das bud v editore ulozenych hier EEKeeper, alebo pod nastavenim postavy -> Customization, a ked vyberas portrety, musis tam kliknut na "vlastne" alebo "custom". Neviem, co vsetko si uz spravil a co vies tak to pisem polopate...ked tak mi napis a skusime to vyriesit.
skusal som si stiahnut nejake nove portrety do hry, ale nejako ich nemozem v hre najst. Vytvoril som si novy priecinok Portreits (lebo tam nebol) v zlozke s hrou v mojich dokumentoch a nakopiroval tam portrety a nic.
aj som chcel vyskusat hrat ten neoficialny datadisk DSotSC, lebo som to este nehral a nic nebavi : ) poradte mi niekto, dakujem
portrety musi mit format bmp., vetsinou kdyz stahnes z netu nejaky obrazek tak ma pripomu jpg., tohle si zkontroluj a pokud je v tom problem, tak si sezen nejaky konvertor co ti to zmeni na bmp., hodne jedoduchy program je na tohle napr. Pic2Pic Pro
@Dudo - pokial viem, BGEE ide v pohode pod Linuxami pod WINE. Az na ten Beamdog launcher...ten vraj ide iba pod Windoze. Takze aj patche asi bude trochu problem. Niekto tu na fore spominal, ze ma virtual masinu na svojich Linuxoch, cez ktoru si updatuje BGEE a hra to potom normalne pod WINE.
Jedná se o tři etapy testování. První, která běží už teď se týká savů. Kdo se chce účastnit testování prostě vytvoří nějaký (nemodifikovaný!!!) save ve hře zazipuje ho a pošle ho Deemu na mail. Jde tu především o různorodost savů. Takto odeslaných savů musí být 500 (v diskuzi je počítadlo) a poté se přejde k další části. Ta se bude věnovat hardwarové kompatibilitě a po ní bude následovat etapa vlastní hratelnosti (core gameplay test - přesně nevím co to bude zač, ale bude to upřesněno). Po této třetí etapě bude uvolněn patch jako otevřená beta. Pak bude následovat poslední etapa testování multi-playeru po níž bude patch oficiálně vydán.
Diky za info. Ale o terminech se jen spekuluje, nikde uz radeji neni cerne na bilem, ze? Me by jeste zajimalo, moc jsem teda nekoumal deni na zahranicnim foru, jak je to s verzi pro android. Hral to nekdo z vas i na iPadu?
Vi se neco vic o BG2 EE? Ze stranek se da vycist, ze tam maji byt opet ctyri "novi" spolecnici, dalsich 30 lokaci, Black Pits 2, upravena grafika/rozhrani...Neprozradil nejaky vyvojar nejakou pikantnost, na co bychom se mohli tesit? Mne by se libilo, kdyby trochu upravili mapu sveta i dane lokace (myslim vzhled). Mne prisly v BG2 mapy takove male a ne tolik hezke, jak v BG1. Navic zde byla vetsi linearnost pribehu, nez svobodneho toulani po svete az na vyjimky...ale tot muj nazor
Comments
Ještě lepší by bylo zkombinovat obojí Přijmeme božskou moc, chvíli si jí užíváme, ale pak se cosi zvrtne, z Bhaalova trůnu nás svrhnou, objeví me se v poušti, na pokraji smrti a bezmocní
No vidíš, to je taky velmi dobrý nápad.
Bůh kterého svrhly temné mocnosti ( Cyric nás nikdy neměl rád ) a je opět smrtelníkem, musí dát dohromady staré ( i nové ) spojence, zlomit moc temných sil a porazit jejich pohunky, aby se mohl vrátit zpět na svůj právoplatný trůn.
Ideální by bylo, aby se to odehrávalo až nějaký 10 let po BG2 a na světě by jsi pak mohl narazit třeba i na své chrámy, což by vedlo k velmi vtipným rozhovorům s knězi
Dokáže te si představit, že by jste měli třeba takovou kněžku ve své partě
" Jak ti mohu posloužit, Oooo můj bože ? "
Jo, pokud vím, dostaneš to levněji.
Bohužel jen virtuální odznak tady na forum
Platí to i pro naši zemičku?
Ví se, jestli už tam bude nějaká čeština, kterou si budeme muset znovu dodělat, opravit a přepracovat nebo tam nebude a budeme ji muset udělat celou pak dodatečně?
Díky za info a za vysvětlení. :-)
Co se týče češtiny tak se samozřejmě musí přeložit nový obsah, kterého je opravdu hodně, ale víc ti k tomu asi řeknou překladatelé.
To jsi mohl číst i na tomto fóru.
Původní BG2 je celé přeložené MNOHEM lepší češtinou než BG1. Tentokrát bude úprav a korekcí jen minimum ( a hlavně žádné stovky nových zápisů v deníků ), takže se budeme moc plně věnovat novým textům.
Sice jsem ve hře někde v první třetině Baldurovy Brány, ale tam jsem se zasekl, ale jestli brzy vyjde nový patch, tak si to zahraji asi znovu od začátku a vychutnám si celou hru s pořádnou češtinou. :-)
Jenže to si stejně min. týden počkám ... :-(
aj som chcel vyskusat hrat ten neoficialny datadisk DSotSC, lebo som to este nehral a nic nebavi : )
poradte mi niekto, dakujem
Ak nie... ak si spravne spominam, tak ten priecinok "Portraits" by mal naozaj byt v tvojich dokumentoch tam, kde je aj priecinok so saves atd. Portrety maju nejake specifika (ak si to stiahol z fora, tak asi budu uz upravene). Ak nie su upravene, treba zmenit velkosti atd, inak to nefunguje.
Nove portrety si das bud v editore ulozenych hier EEKeeper, alebo pod nastavenim postavy -> Customization, a ked vyberas portrety, musis tam kliknut na "vlastne" alebo "custom".
Neviem, co vsetko si uz spravil a co vies tak to pisem polopate...ked tak mi napis a skusime to vyriesit.
DSotSC ještě není předělaný pro BG:EE.
Ale už by to nemělo trvat dlouho.
Co se týče vydání patche, dnes Dee otevřel diskuzi o otevřené betě zde: http://forum.baldursgate.com/discussion/21440/open-beta-how-we-ll-get-there-or-the-road-to-v1-2/p1
Jedná se o tři etapy testování. První, která běží už teď se týká savů. Kdo se chce účastnit testování prostě vytvoří nějaký (nemodifikovaný!!!) save ve hře zazipuje ho a pošle ho Deemu na mail. Jde tu především o různorodost savů. Takto odeslaných savů musí být 500 (v diskuzi je počítadlo) a poté se přejde k další části. Ta se bude věnovat hardwarové kompatibilitě a po ní bude následovat etapa vlastní hratelnosti (core gameplay test - přesně nevím co to bude zač, ale bude to upřesněno). Po této třetí etapě bude uvolněn patch jako otevřená beta. Pak bude následovat poslední etapa testování multi-playeru po níž bude patch oficiálně vydán.
O androidu toho moc nevím, určitě ale pro něj otevřená beta nebude.
Mne by se libilo, kdyby trochu upravili mapu sveta i dane lokace (myslim vzhled). Mne prisly v BG2 mapy takove male a ne tolik hezke, jak v BG1. Navic zde byla vetsi linearnost pribehu, nez svobodneho toulani po svete az na vyjimky...ale tot muj nazor