Dotaz pro ty, kteří si předobjednali BG 2 EE - taky vám to ještě nejde předstáhnout? Jsem si hru dnes koupila s tím, že už určitě půjde pre-load a kde nic, tu nic. :-(
Nejde. Ten preload podle mě zveřejní tak 3 dny před termínem, ale ještě pravděpodobnější je, že ten termín posunou někdy na prosinec
Nestahuj gatě, když brod je ještě daleko. ;-) Developeři se dušují, že tentokrát ten listopad vyjde. Budu za naivu a zkusím jim v tomhle věřit. :-) Ale hergot šuvix, ten pre-load by teda mohli uvolnit...Asi se bojej, že je někdo hekne...Což se tedy nedávno skutečně stalo, dle tweetů.
Mno, koukal jsem na to a nepíšou nic o preloadu, jen, že má vyjít BG2 EE 15. listopadu. Takže je klidně možné, že ani nebude, nebo je to právě datum onoho preloadu. Tak jako tak by ti pak měl přijít email. Nicméně doufám, že dostaneme nějaký náskok, protože u jedničky jsem byl v předobjednávce taky, tam byl preload a jelo to dobře (tzn. žádný výkvy ani k pomalému ani k rychlému stahování), ale pokud mě pamět neklame, tak ti co nevyužili preloadu si krapet stěžovali na rychlost stahování.
Jinak hacknutý to bude tak jako tak během pár dní, podle mě se ani nemá cenu tím zabývat, už jen proto, že se najde spoustu lidí, kteří si to zapltí už jen z pricnipu (sím, třeba jáááá)
Choď pravidelně na oficiální fórum - General Discussion a taky koukej do sekce New. Pokud neumíš anglicky, nahoď občas dotaz tu, možná Ti nějaká dobrá duše objasní co a jak. :-) Já taky navíc pravidelně sleduju tweety hlavního šéfa Trenta Ostera a druhýho developera Dee (Philip Daigle, či tak nějak se to píše). Twitter nemám, nejsem tam přihlášená, mají ty zprávy veřejně k dispozici.
Dee a Philip Daigle jsou dva různí lidé:).
Jinak pokud si pamatuju na pre-load BG:EE, tak ten spustili jen pár dní před vydáním, jak říká PJ_Trewor.
A pokud nenastane nějaká živelná katastrofa, hra skutečně vyjde 15. listopadu.
Choď pravidelně na oficiální fórum - General Discussion a taky koukej do sekce New. Pokud neumíš anglicky, nahoď občas dotaz tu, možná Ti nějaká dobrá duše objasní co a jak. :-) Já taky navíc pravidelně sleduju tweety hlavního šéfa Trenta Ostera a druhýho developera Dee (Philip Daigle, či tak nějak se to píše). Twitter nemám, nejsem tam přihlášená, mají ty zprávy veřejně k dispozici.
Dee a Philip Daigle jsou dva různí lidé:).
Jinak pokud si pamatuju na pre-load BG:EE, tak ten spustili jen pár dní před vydáním, jak říká PJ_Trewor.
Fakt? A jeje, tak to se omlouvám za dezinformaci..:-) Mohu mít na Tebe, coby beta testera BG2EE, technický dotaz? Velmi mě zajímá (a děsí), jestli devs zkonili zvuky i ve dvojce. Víš, to zarážení bojových pokřiků a hlášek, když klikneš na něco na zemi, či na jinou postavičku. Jestli to tam je, tak mě omejou...
@Effiny: Nevím, nejspíš tě nepotěším ale v betě to tak je, protože engine updatujou víceméně současně v obou hrách. Ve finální verzi to ale může být jinak.
@Effiny: Nevím, nejspíš tě nepotěším ale v betě to tak je, protože engine updatujou víceméně současně v obou hrách. Ve finální verzi to ale může být jinak.
Grr....No, aspoň, že mi devs slíbili, že dělají (u BG1) na nápravě. To mi tu dvojku teda pěkně zkazej, jestli to do vydání nestihnou spravit.
Zmatek je úroveň 4, to je na BG1 dost vysoká úroveň. Ale rozptyl magii funguje samozřejmě také, jedná se o univerzální kouzlo, které je dobré skoro na všechno. ( Proto je Keldron na vyšších úrovních tak strašně užitečný )
Nevíte někdo, jestli vyjde u nás v Cesku pack obou her za lepší cenu? ;-) Když už je nedostanu grátis jako korektor textu, tak si je asi přeci, jenom koupím. No, aspon budu držet dietu, abych si na ně ušetřil a byl tak do Vánoc plážový typ ... :-D
mam dalsi problem. Som na tom ostrove kde vas posle Shandalar z Ulgouthuv fous. Celu jaskynu som presiel, na konci zabil toho typka co ma Shandalarov plast, vzal mu ho a vysiel von a dalej sa nic nedeje. Mal by nastat automaticky prenos mojej partie k Shandalarovi nie ?
PROBLEM VYRIESENY. SHANDALAR MI DAL ESTE JEDEN KAMEN, KTORY SOM OMYLOM VYHODIL, PRETO MA NECHCELO TELEPORTOVAT : )
zdravim, hadam ze odpovedi na me otazky tu nekde budou, ale zabralo by hodne dlouho nez bych se tim procetl, proto se chci zeptat, jak je to s romancema? Muzu mit romanci i s puvodnima NPC zajima me napriklad Viconia. Dale pak, jak je to s ruznejma rozhovorama jako to bylo ve dvojce, jestli jsou i tady obcasne rozhovory se cleny druziny, napada me napriklad Minsc ktery me v BG 2 hodne bavil. Diky za odpoved.
zdravim, hadam ze odpovedi na me otazky tu nekde budou, ale zabralo by hodne dlouho nez bych se tim procetl, proto se chci zeptat, jak je to s romancema? Muzu mit romanci i s puvodnima NPC zajima me napriklad Viconia. Dale pak, jak je to s ruznejma rozhovorama jako to bylo ve dvojce, jestli jsou i tady obcasne rozhovory se cleny druziny, napada me napriklad Minsc ktery me v BG 2 hodne bavil. Diky za odpoved.
Dělá se NPCmod, který má přidat hodně interakcí mezi NPC, tak, jak jsme na to zvyklí ze dvojky. Ale dělá se na něm už hodně dlouho a asi ještě dlouho bude...
Dělá se NPCmod, který má přidat hodně interakcí mezi NPC, tak, jak jsme na to zvyklí ze dvojky. Ale dělá se na něm už hodně dlouho a asi ještě dlouho bude...
Pokud myslíš BG1 NPC Project, tak ten je dávno udělaný, leč není kompatibilní s EE. A vypadá to, že ještě nějaký čas nebude.
Pokud myslíš BG1 NPC Project, tak ten je dávno udělaný, leč není kompatibilní s EE. A vypadá to, že ještě nějaký čas nebude.
Tak na tom to zkrachovalo...No, on teď není kvůli tomu novému patchi kompatibilní snad žádný mod, takže není co řešit. :-) Já jsem kvůli Ultimate Portrait Packu ani nespustila hru, snad aspoň tohle opraví. A hlavně ty hnusně ustřižený hlasy postav! Budu za to bojovat a budu. :-)
Tak na tom to zkrachovalo...No, on teď není kvůli tomu novému patchi kompatibilní snad žádný mod, takže není co řešit. :-) Já jsem kvůli Ultimate Portrait Packu ani nespustila hru, snad aspoň tohle opraví. A hlavně ty hnusně ustřižený hlasy postav! Budu za to bojovat a budu. :-)
BGT to jistí. A ještě nějaký čas bude. Spoustě modů chybí aktivní podpora a bude trvat dlouho, než je někdo updatuje. Jestli vůbec. Vždyť ani Unfinished Business pro BG1 není kompatibilní s EE. Mám obavy, co bude s Quest Packem a Refinements. Tak dobré mody (navíc SCS teď bere Refinements v potaz, tudíž člověk se necítí provinile, že používá schopnosti, které nejsou nepřátelům dostupné).
No, čeština do BG1:EE je to hotová a měl bych si dát na pár dnů volno, ale projedu alespoň něco kolem stovky změny textů v BG2:EE a zkopíruji nové texty k rasám a povoláním aby se na to dalo alespoň koukat, až to vyjde.
Comments
Jinak hacknutý to bude tak jako tak během pár dní, podle mě se ani nemá cenu tím zabývat, už jen proto, že se najde spoustu lidí, kteří si to zapltí už jen z pricnipu (sím, třeba jáááá)
Mohu mít na Tebe, coby beta testera BG2EE, technický dotaz? Velmi mě zajímá (a děsí), jestli devs zkonili zvuky i ve dvojce. Víš, to zarážení bojových pokřiků a hlášek, když klikneš na něco na zemi, či na jinou postavičku. Jestli to tam je, tak mě omejou...
Úroveň 1-4: x1 (bez bonusu)
Úroveň 5-8: x2
Úroveň 9-12: x3
Úroveň 13+: x4
Jo, kouzlo kněze úrověň 5, "Zmatené příkazy".
Bohužel není jednoduché se k němu v BG1 dostat, protože chybí levely.
Ale rozptyl magii funguje samozřejmě také, jedná se o univerzální kouzlo, které je dobré skoro na všechno.
( Proto je Keldron na vyšších úrovních tak strašně užitečný )
Když už je nedostanu grátis jako korektor textu, tak si je asi přeci, jenom koupím.
No, aspon budu držet dietu, abych si na ně ušetřil a byl tak do Vánoc plážový typ ... :-D
Je to možné, ale nejspíš až v době, kdy budou vyladěné všechny mouchy.
Už je ladí rok a myslím, že to pořád ještě chvíli potrvá
PROBLEM VYRIESENY. SHANDALAR MI DAL ESTE JEDEN KAMEN, KTORY SOM OMYLOM VYHODIL, PRETO MA NECHCELO TELEPORTOVAT : )
Původně jsem uvažoval i o jeho překladu, ale jsou tam mraky textu a ještě DLOUHO budu zavalen prací na překladu BG2:EE.
BGT to jistí. A ještě nějaký čas bude. Spoustě modů chybí aktivní podpora a bude trvat dlouho, než je někdo updatuje. Jestli vůbec. Vždyť ani Unfinished Business pro BG1 není kompatibilní s EE. Mám obavy, co bude s Quest Packem a Refinements. Tak dobré mody (navíc SCS teď bere Refinements v potaz, tudíž člověk se necítí provinile, že používá schopnosti, které nejsou nepřátelům dostupné).