Všechno jsem opravil, ale ta "Proximity Bomb" se tam vyskytuje celkem 3x a já prostě nevím, jak to mám přeložit Navíc to ani není přiřazené k žádnému předmětu, nebo osobě.
Co se tutriálu týče, tak ačkoliv jsem mu přikládal nejmenší důležitost, tak jsem se přemohl a nakonec se na něj podíval. Texty jsou hodně podobné a místy totožné s tutoriálem dvojky. Už jsem ho dokončil cca z 50% ale dál to půjde trochu pomaleji, protože jsou ty texty rozházené po celém překladu. Myslím, že bych ho mohl dodělat někdy během zítřka.
@Effiny Tak to buď ráda, já už jsem tou svoji tváři docela zhusený, protože je pořád stejná :-( Posledních 10 let jsem se vůbec nezměnil, vypadám NAPROSTO stejně ( až nechutně mladý ) Kdybych se hladce oholil a řekl, že je mi 15, tak mi to uvěříte :-(
Pro "větší přehlednost" autory napadlo, že bude dobrý nápad, když nám odstraní procentuální stavy našich projektů. Takže teď je všechno "MNOHEM" přehlednější... Bez komentáře.
No nic, tím se trochu změní vydávání češtiny. Čekají nás ještě dvě verze:
První: Vydáme až budou hotové celé deníky, ze základní hry tak bude přeložené úplně všechno, takže pokud jste do teď čekali, tak pak už můžete klidně hrát.
Druhá: Až bude hotový zbytek, převážně Černé jámy.
Šance že kompletní verze bude před vydáním dvojky jsou víc než vysoké.
22996 - Proč je asi tak na tomto "řádku" překlad o mnoho větší než samotný originál? ;-)
Tak jsem se dostal už na 23'000. string - takže už zbývá necelých 10'000 "řádků" zkontrolovat :-) - a řeknu vám, že kolikrát jsem měl už chut s tím praštit a obdivuji @Edvin-a a @Christof-a, že to ještě překládají a musejí napsat ručně tisíce a tisíce slov, kdežto já jen kontroluji dané texty, takže nemám tolik námahy a nestojí mě to tolik volného času jako jim, který jinak by věnovali hraní her, rodinám apod. Někdy je Angličtina dost záludná a některá slova nebo fráze nejsou až tak jednoznačné, jak jsme se i my ostatní přesvědčili v Edvinových anketách, které mají svůj smysl a kde jsme se mohli my ostatní hráči vyjádřit k samotnému překladu. :-) Už se ani nedivím, že takový Marcus de Tycho to chce s překládáním zabalit (viz Mass Effect, Dragon Age atd.), protože překlad textů u tohohle typu her jako skoro masochismus a Edvin a Christof si zaslouží plné uznání a originály jak Jedničky, tak i Dvojky za to vše, co pro nás ostatní činí ... :-)
Pro "větší přehlednost" autory napadlo, že bude dobrý nápad, když nám odstraní procentuální stavy našich projektů. Takže teď je všechno "MNOHEM" přehlednější... Bez komentáře.
No nic, tím se trochu změní vydávání češtiny. Čekají nás ještě dvě verze:
První: Vydáme až budou hotové celé deníky, ze základní hry tak bude přeložené úplně všechno, takže pokud jste do teď čekali, tak pak už můžete klidně hrát.
Mám čím dál silnější (temnější) pocit, že čeština vyjde dřív než nový patch. To čekání je náročnější než v čekárně u zubaře...
@Effiny Tak to buď ráda, já už jsem tou svoji tváři docela zhusený, protože je pořád stejná :-( Posledních 10 let jsem se vůbec nezměnil, vypadám NAPROSTO stejně ( až nechutně mladý ) Kdybych se hladce oholil a řekl, že je mi 15, tak mi to uvěříte :-(
Mňo...Což o to vypadat mladě...Ale já mám vlasy po pás, takže ranní look by mi záviděl i takový Bob Marley. :-D
Mňo...Což o to vypadat mladě...Ale já mám vlasy po pás, takže ranní look by mi záviděl i takový Bob Marley. :-D
Hmm, dlouhé vlasy... Začínám pociťovat silnou touhu vědět jak vypadáš Už jen pro to, že holka která se zajímá o fantasy je splněným snem každého ("lepšího") muže.
P.S. Jak vypadám já, už vidíte na mé ICOnce, kde jsem byl asi o 4-5 let mladší než mi je ted, ale moc jsem se od té doby nezměnil a dost lidí mi také hádá o 5-10 let méně, takže ačkoli jsem kluk a ne dívka a nejsem až tak hrrr do sebekrásy, tak se přiznám, že i mě tenhle věkový kompliment potěší ... :-)
No, BG-seznamka by asi příliš neuspěla, protože pokud vím, tak se tady občas potulují jen 2 ženy Kompliment, že jsi mladý sice potěší, ale né když věčně vypadáš jako nezletilý jako já :-(
Huh, tak tohle jsem nečekal... Já mám VELMI dobrou paměť na tváře a nemůžu se zbavit pocitu, že už jsem tě někdy viděl... Nejsi náhodou z Ostravy, nebo alespoň z moravskoslezského kraje ?
Rozená v Práglu, ale vyrůstala jsem v Uherským Brodě. :-) V Ostravě jsi mě mohl vidět leda tak na koncertu SlipKnot. Jop, fantasy a metal. :-) Omlouvám se všem zúčastněným za těžký offtopic, ale tady pan předkladatel Edvin si to může dovolit. :-)
Tak, né že by tady někdo přísně kontroloval co tu kdo píše. Ale jelikož se tady tak odhaluje, tak taky přihodím svoji fotku. ( Ale raději to posunu do sekce "Off topic" )
@Edvin> Až Ti bude 39 let a pár dní jako mně - na té fotce mi tedy bylo kolem 34 let ;-) -, tak Tě pak každý takový kompliment potěší. :-D
@Effiny> No, i v reálu Ti to moc sluší, nejen na téhle ICOnce. :-) Nejezdíš také na KoprCon nebo další jiné Cony, jako např. Festival Fantazie či PragoCon? Také mám divný pocit, že jsi mi nějak povědomá, ale asi se mi to jen zdá, neboť jsem na žádném CONu nebyl min. 8 let. :-(
Jinak bychom tuhle Off-TOPic debatu měli raději utípnout, at to tady nezaplácáváme svou soukromou diskuzí ...
@Edvin> Až Ti bude 39 let a pár dní jako mně - na té fotce mi tedy bylo kolem 34 let ;-) -, tak Tě pak každý takový kompliment potěší. :-D
@Effiny> No, i v reálu Ti to moc sluší, nejen na téhle ICOnce. :-) Nejezdíš také na KoprCon nebo další jiné Cony, jako např. Festival Fantazie či PragoCon? Také mám divný pocit, že jsi mi nějak povědomá, ale asi se mi to jen zdá, neboť jsem na žádném CONu nebyl min. 8 let. :-(
Jinak bychom tuhle Off-TOPic debatu měli raději utípnout, at to tady nezaplácáváme svou soukromou diskuzí ...
Je neuvěřitelný, kolika lidem jsem povědomá. Jednou jsem dokonce já sama narazila na mojí dokonalou dvojnici...Já na Cony vůbec nechodím, sleduju je spíš přes youtube, ale byla jsem dvakrát na Bioware party. A teď šup, šup, do offtopicu. :-)
Uff, jsem dneska úplně vyřízený. Přeložil, doplnil, nebo jsem zkopíroval všechny texty tutoriálu. Bylo toho asi 5x víc, než jsem čekal. Celkové množství věcí co zbývá přeložit se teď smrsklo na nějakých 20 stránek ( 900 strigů )
To já skoro taky Každopádně na těch fotkách je pěkná holka, což mě, v kombinaci s faktem, že jsme na forum o FANTASY a ještě k tomu POČÍTAČOVÉ HŘE, vede k domněnce, že jsi tlustej chlápek v teplákách
To já skoro taky Každopádně na těch fotkách je pěkná holka, což mě, v kombinaci s faktem, že jsme na forum o FANTASY a ještě k tomu POČÍTAČOVÉ HŘE, vede k domněnce, že jsi tlustej chlápek v teplákách
Tož tepláčky doma nosím, to jo. :-D Vzhledem k mým zájmům se po duševní stránce považuju za polovičního chlapa.
Comments
22681 - Tak zde nevím, jestli tu větu říká hrdina nebo hrdinka, nebot v jednom místě je ženský rod a hned následuje mužský rod. :-(
22694 a 22695
22730 - nepřeložený text
Co se tutriálu týče, tak ačkoliv jsem mu přikládal nejmenší důležitost, tak jsem se přemohl a nakonec se na něj podíval. Texty jsou hodně podobné a místy totožné s tutoriálem dvojky. Už jsem ho dokončil cca z 50% ale dál to půjde trochu pomaleji, protože jsou ty texty rozházené po celém překladu. Myslím, že bych ho mohl dodělat někdy během zítřka.
" I would have little to fear faced with others like you. "
" Byl bych slaboch, kdybych se bál jiných obličejů než mám já. "
Taky se bojíte vlastní tváře ?
Teď mi došlo, že ta druhá věta asi nebyl anvrhovaný překlad
Tak to buď ráda, já už jsem tou svoji tváři docela zhusený, protože je pořád stejná :-(
Posledních 10 let jsem se vůbec nezměnil, vypadám NAPROSTO stejně ( až nechutně mladý )
Kdybych se hladce oholil a řekl, že je mi 15, tak mi to uvěříte :-(
Takže teď je všechno "MNOHEM" přehlednější...
Bez komentáře.
No nic, tím se trochu změní vydávání češtiny.
Čekají nás ještě dvě verze:
Tak jsem se dostal už na 23'000. string - takže už zbývá necelých 10'000 "řádků" zkontrolovat :-) - a řeknu vám, že kolikrát jsem měl už chut s tím praštit a obdivuji @Edvin-a a @Christof-a, že to ještě překládají a musejí napsat ručně tisíce a tisíce slov, kdežto já jen kontroluji dané texty, takže nemám tolik námahy a nestojí mě to tolik volného času jako jim, který jinak by věnovali hraní her, rodinám apod.
Někdy je Angličtina dost záludná a některá slova nebo fráze nejsou až tak jednoznačné, jak jsme se i my ostatní přesvědčili v Edvinových anketách, které mají svůj smysl a kde jsme se mohli my ostatní hráči vyjádřit k samotnému překladu. :-)
Už se ani nedivím, že takový Marcus de Tycho to chce s překládáním zabalit (viz Mass Effect, Dragon Age atd.), protože překlad textů u tohohle typu her jako skoro masochismus a Edvin a Christof si zaslouží plné uznání a originály jak Jedničky, tak i Dvojky za to vše, co pro nás ostatní činí ... :-)
Začínám pociťovat silnou touhu vědět jak vypadáš
Už jen pro to, že holka která se zajímá o fantasy je splněným snem každého ("lepšího") muže.
... že by BG-seznamka? ;-)
P.S. Jak vypadám já, už vidíte na mé ICOnce, kde jsem byl asi o 4-5 let mladší než mi je ted, ale moc jsem se od té doby nezměnil a dost lidí mi také hádá o 5-10 let méně, takže ačkoli jsem kluk a ne dívka a nejsem až tak hrrr do sebekrásy, tak se přiznám, že i mě tenhle věkový kompliment potěší ... :-)
Kompliment, že jsi mladý sice potěší, ale né když věčně vypadáš jako nezletilý jako já :-(
Já mám VELMI dobrou paměť na tváře a nemůžu se zbavit pocitu, že už jsem tě někdy viděl...
Nejsi náhodou z Ostravy, nebo alespoň z moravskoslezského kraje ?
Omlouvám se všem zúčastněným za těžký offtopic, ale tady pan předkladatel Edvin si to může dovolit. :-)
Ale jelikož se tady tak odhaluje, tak taky přihodím svoji fotku.
( Ale raději to posunu do sekce "Off topic" )
Až Ti bude 39 let a pár dní jako mně - na té fotce mi tedy bylo kolem 34 let ;-) -, tak Tě pak každý takový kompliment potěší. :-D
@Effiny>
No, i v reálu Ti to moc sluší, nejen na téhle ICOnce. :-)
Nejezdíš také na KoprCon nebo další jiné Cony, jako např. Festival Fantazie či PragoCon?
Také mám divný pocit, že jsi mi nějak povědomá, ale asi se mi to jen zdá, neboť jsem na žádném CONu nebyl min. 8 let. :-(
Přeložil, doplnil, nebo jsem zkopíroval všechny texty tutoriálu. Bylo toho asi 5x víc, než jsem čekal.
Celkové množství věcí co zbývá přeložit se teď smrsklo na nějakých 20 stránek ( 900 strigů )