Skip to content

Co zrobić, by mieć dubbing w BG1:EE

17810121321

Comments

  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    o nie coś nie zadziałało, no cóż tak to jest jak coś się chce z rana zrobić ;/ Poprawię...
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    Edytowałem pierwszy post i przywróciłem link do starej wersji.
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    Ten jest ok, przepraszam za wadliwego
    http://dl.dropbox.com/u/87796468/BGEE_05_12_2012_20_39.zip
    ireniqsAdalbertMazurek
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    Pierwszy post zaktualizowany.
  • lubowieclubowiec Member Posts: 30
    Sorki za być może głupie pytanie, ale czy polski dubbing będzie wspierany oficjalnie, czy tylko wersja kinowa? Czy jedynym sposobem na polskie głosy jest rozwiązanie proponowane przez Was, czy może jednak trzeba jeszcze poczekać. Z góry dzięki.
  • LuckyLucky Member Posts: 645
    @lubowiec polski dubbing będzie oficjalnie. Cały czas na niego czekamy. Zostanie zaktualizowany launcher i będzie można wybrać całą polską wersję językową, z dźwiękami i napisami.
    cherrycoke2l
  • SandtalkerSandtalker Member Posts: 7
    Ludu mój boży.. Czy możecie przestać używać Dropboksa do uploadowania plików? Przecież wiecie, że on wcale prędkością czy transferem nie grzeszy i pobieranie z niego to tragedia. Jeżeli ktoś nie ma gdzie wrzucać to niech da mi znać, dodam do mojego folderu na sandtalker.net. Teraz staram się pobrać najnowszą paczkę i idzie jak krew z nosa :(
  • ireniqsireniqs Member Posts: 104
    Ja z dropboxa mam download z prędkością maksymalną... Co prawda mój internet nie jest jakiś kozaki - maks 700kb/s ;)
  • siacha85siacha85 Member Posts: 5
    Witam.
    Po updacie nie działa polski dubbing, mino ze wgrałem wszystkie potrzebne pliki do polskiego dubbingu wersji od nowa.
    pomocy !!!
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @siacha85 Nowe .tlk też? @Sandtalker ja nie mam gdzie wrzucać, jest mi to obojętne gdzie wrzucam, mogę wiec i na twój serw :)
  • EtaminEtamin Member Posts: 811
    edited December 2012
    Wrzucaj tak jak wrzucałeś @viader. Prawie każdemu się pobiera normalnie. Inaczej będziemy musieli niepotrzebnie czekać, aż plik dotrze do @Sandtalkera, on wrzuci na swój serwer i dopiero wtedy będziemy mieli link.
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    edited December 2012
    @siacha85 - wrzuciłeś to do odpowiednich katalogów? Może coś pomyliłeś...

    @viader - AMB_D05C.wav to jest plik sygnalizujący zamknięcie skrzynki/szafki itp. Przy angielskim tlk jest odtwarzany. Po zmianie na polski tlk nie działa. Możesz to obczaić?
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    edited December 2012
    @upi00r Dobra, zajmę się tym w takim razie. Czy dasz mi namiar na pierwszą skrzynkę która nie działa. Ta w gospodzie na piętrze choćby nie działa?
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    @viader - tak, wystarczy wleźć u Winthropa na piętro i tam są zamknięte skrzynki (a przynajmniej jedna).
  • siacha85siacha85 Member Posts: 5
    Ściągnąłem nowe .tlk, wszystko po kopiowałem do odpowiednich folderów i dalej nic.
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @upi00r dobra to potestuję popołudniu.
  • GriegGrieg Member Posts: 507
    Może to wam rozwiązać problem: mi działa po usunięciu wszystkich AMB, język ustawiony na English, z przekopiowanym najnowszym plikiem tlk to folderu us_en
  • EtaminEtamin Member Posts: 811
    edited December 2012
    @siacha85 spróbuj skopiować tlk zarówno do folder en_us jak i pl_pl. Rano miałem ten sam problem, ale po w graniu najnowszego tlk (tego z linku viadera 3 postu od góry na tej stronie) wszystko wróciło do normy.
    Post edited by Etamin on
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    edited December 2012
    Hmm... Ja gram z angielskim dubbingiem, tyle że skopiowałem kwestie narratorów PL i errory do overrride'a. Z tego co patrzyłem, to działa wszystko ok poza głosami dla głównej postaci. Default w ogóle nie działa, w części zestawów nie odtwarza się np. głos wyboru postaci. Wcześniej działało jak powinno.

    Aczkolwiek nie wiem czy to update czegoś nie sknocił.
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @upi00r Z szczęknięciem sprawa wygląda tak. Najpierw spróbowałem z folderem override przy polskim tlk, zamknięta skrzynka nie wydaje głosów. Potem bez override, czyli kinowo, też zero reakcji. W końcu wgrałem jakiegoś starego angielskiego .tlk, też zero szczęknięcia. Wydaje mi się, że to błąd silnika i chyba trzeba będzie to zgłosić jako bug. Chyba, że komuś pojawia się jakikolwiek oddźwięk na kliknięcie na zamkniętą skrzynkę.
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    @viader - u mnie działa razem z angielską wersją (speeche + tlk). Możesz spróbować odpalić lunchera i dać mu naprawianie instalacji, to ściągnie najnowszego angielskiego tlka do en_US.
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    edited December 2012
    @upi00r, mam ID 19862 powinno odpowiadać za dźwięk zamkniętej skrzynki, w takim razie następny tlk, będzie miał naprawiony ten odgłos. Odnośniki do dubbingu wyciągałem z plików dialogowych bg1 bo nie byłem pewny czy nie mamy dodatkowych treści, wynika że będę musiał porównać kolumnę polską z angielską i powypełniać brakujące dźwięki jak odgłosy.
    Etamincherrycoke2l
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    Niestety to nie to. W porównaniu z angielską z 30 listopada, a polską kolumną nie ma braków. Też był ten znacznik pod tym ID. Jakieś pomysły? Może zaktualizowali kolumnę w międzyczasie.
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    Ja nie mam pojęcia :D
  • YaeriusYaerius Member Posts: 61
    Grieg said:

    Może to wam rozwiązać problem: mi działa po usunięciu wszystkich AMB, język ustawiony na English, z przekopiowanym najnowszym plikiem tlk to folderu us_en

    Ja wykonałem podobny manewr, przesłuchałem wszystkie dźwięki z override i zostawiłem tylko dialogi, a wywaliłem zgrzyty, trzaski i chrumkania potworów, gdyż te są językowo uniwersalne. Jeśli będzie zapotrzebowanie to mogę gdzieś udostępnić taki odchudzony override.
  • YaeriusYaerius Member Posts: 61
    edited December 2012
    @viader u mnie wszystkie dźwięki otwierania/zamykania pojemników działają (chyba, jeszcze się upewnię ale raczej tak). A mam full dubbing pl. Default odgłos postaci też mi działa - dość mocno mi na tym zależało, bo te zestawy ON1-3 mi się nie podobają.
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    @Yaerius - chodzi o dźwięk, który powinien występować przy próbie otwarcia zamkniętej skrzyni/szafki (żeby taką otworzyć trzeba użyć złodziejstwa albo czaru otwarcia).
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    @upi00r Naprawione z następnym tlk, będzie szczęknięcie działało poprawnie. Szczęknięcie skrzyni czy drzwi to to samo. Jeszcze jakieś dźwięki nie działały?
  • upi00rupi00r Member Posts: 91
    @viader - trudno powiedzieć na 100%, ale nie zwróciłem uwagi na nic innego. A co do "szczęknięcia" drzwi, to one wydają inny dźwięk niż zamknięta skrzynia.
  • viaderviader Member, Translator (NDA) Posts: 875
    edited December 2012
    A drzwi działają @upi00r? W każdym razie poprosiłem już o najnowszą kolumnę sound angielską, z 30 była jednak przestarzała, więc za kilka dni będzie 100% pewności, że nic nie ubyło.
Sign In or Register to comment.