Skip to content

BG2:EE - Aktuální čeština

1202123252644

Comments

  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Dudo
    Hra je venku jen něco málo přes 2 roky ;)

    Snažím se překládat kdy jen můžu, ale někdy mám času dost a jsem schopen s tím docela slušně pohnout a někdy není čas vůbec. Nejsem proto schopen odhadnout dokončení. Zrovna teď od 10.07 bych měl mít konečně delší dobu čas, tak zkusím dát prioritu tím nejdůležitějším textů a co nejvíc s tím pokročit.

    Děkuji za projev snahy mě podpořit, ale právě teď bych neměl o moc víc času, ani kdyby jste mi poslali 100 tisíc. ( No dobře, za 100 tisíc bych možná dal výpověď, na všechno ostatní se vysral a živil se jenom překladem, protože to očividně dobře nese :D )
  • DudoDudo Member Posts: 355
    nevysla nahodou v novembri 2012? a 100.000 Kč ci euro? ; )
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 811
    Listopad 2013.
    Edvin
  • KorbalKorbal Member Posts: 13
    Edvine stahel sem si cestinu postupoval podla tvojho navodu ale cestinu v ponuke nemam. Taliancina, Spanelscina, Nemcina a Anglictina vpoho. Nebyl nejaky patch ted ktery to nejak zmenil?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Korbal said:

    Edvine stahel sem si cestinu postupoval podla tvojho navodu ale cestinu v ponuke nemam. Taliancina, Spanelscina, Nemcina a Anglictina vpoho. Nebyl nejaky patch ted ktery to nejak zmenil?

    Jaký typ hry máš?
    Steam? GoG? Beamdog? Android?

    Co se týká patche, tak nemůžu zaručit kompatibilitu češtiny pro verze s patchem nižším než 2.0.
  • KorbalKorbal Member Posts: 13
    Mam steam verzi a steamem aktualizovanu na najnovsi patch. Ked sem prepsal us_US tym ceskym tak okrem menu mam vedcinu veci cesky.
  • DudoDudo Member Posts: 355
    Edwin nechcem sa dookola stale pytat ako to vyzera s cestinou pre BG2... tak sa pytam, ze ako to vyzera s cestinou pre BG2 ? :) Ak by ste to stihli do konca roka, tak by to bolo super, pekny darcek pod stromcek ;)
  • SharpUndeadSharpUndead Member Posts: 1
    zdar kluci, prosim vás, nemůžu rozjet tu češtinu na novym patchi přesně jak to tu řeší Korbal. v angličtině sem mizernej a po těch 15ti letech mam chuť si to zahrát...jak jste na tom prosím?co je potřeba k funnkčnosti?čas?peníze?:-)
  • DudoDudo Member Posts: 355
    Ako to vyzera s cestinou pre BG2 alebo SoD ?
  • tatoktatok Member Posts: 170
    Taky by mě zajímalo, jak je to s češtinama. Rozjel jsem konečně znovu BG1:EE a chci s ní projet celou sérii. Tak nevím jestli pak hrát SoD v angličtině nebo počkat na češtinu :smiley:
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited October 2016
    Člověk opravdu musí pracovat na nějákem masivním projektu, aby pochopil skutečný význam překladateli často používané věty:
    "Bude to až to bude". :smiley:
    Snažím se na tom dělat kdy jen můžu, ale nemám teď tolik volného času jako když jsem ještě chodil na vysokou, takže nedokážu odhadnout žádný termín.
  • DudoDudo Member Posts: 355
    A aspon nevies povedat ci cestina pre BG2 by mohla byt tohto roku ? : )
  • tatoktatok Member Posts: 170
    @Edvin
    Ok, budu hrát zatím v AJ :smile:
    Jen mě tak napadlo, zkoušel jsi udělat nábor na https://prekladyher.eu ? Třeba by byl někdo ochotný na překladu spolupracovat :smile:
  • ThraenaThraena Member Posts: 5
    Prosím POMOC, čeština mi na BG2 vůbec nefunguje! Stáhla jsem jí z těchto stránek, odkaz na prvním textu, nakopírovala do "cs_CZ" v "lang" pro BG2EE (Ne, nespletla jsem si 1 s 2, kdyby náhodou) A do "override" nakopírovala to s koncovkou .lua = Jenže hra mi nefunguje v češtině, akorát mi přeskočila z angličtiny do italštiny, jinak nic! Neukazuje se mi tam nabídka čeština, ani mě to nevybízí k aktualizaci/Instalaci - Nic!

    PROSIM POMOC! Co mám dělat? Nění nějaký instalátor na CZ, co se instaluje sama, nebo stažení kde to skopíruju a fakt to fungije? Mě to totiž nefunguje a bez CZ to pro mě je nahratelný! Mám verzi od GOG. Díky ...
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    Povolavam cestinare-mastera @Edvin na pomoc. (Ja jsem bohuzel nikdy nehral s cestinou)
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Máš tam ještě nějaké módy? Zkusil bych smazat ty a i to lua z override (to by mělo být i v tom lang souboru)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Southpaw
    Já sleduju všechny příspěvky na českém fóru a rád bych pomohl, ale chtěl jsem co nejvíc podpořit vývojáře a proto vlastním pouze verzi koupenou přímo přes beamdog. Nevím jak jsou řešené verze u GOG, jakou mají verzi patche a co je tam jinak.

    Jediná věc co mě napadá je, že hra na GOG není updatovaná a je stále na 1.3, na kterou už současná verze češtiny nefunguje.
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    V poho Edvine, nevedel jsem jestlis to videl, nebo ne.

    Jeste jedna vec - jednou jsem to zkousel protoze jsem hral BG multiplayer s kamosem, ktery moc anglicky neumi - to bylo pres Steam a na Linuxu, ale system muze byt stejny : zkus kdyz tak nakopirovat cestinu pres anglictinu.
    tzn:
    1) najdi si v souborech Baldurs Gate\lang\US_en\dialog.tlk (nebo tak nejak)
    2) zazalohuj si stary anglicky soubor treba jako dialog_anglicky.tlk
    3) nakopiruj novy cesky dialog.tlk pres ten anglicky

    Hra si bude myslet, ze to je anglictina - coz je taky defaultni nastaveni pres Steam a cestina nejde - ale bude to cestina ve hre.

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 811
    Na GOGu jsou aktuální verze.
  • ThraenaThraena Member Posts: 5
    edited November 2016
    Díky, zkusím, uvidíme zda to najdu - Na tom GoGu to je kde ta čeština (Informa sama o sobě mě totiž moc nepomůže, když nevím kde to hledat, všude mi skáče jen angličtina)
  • UranUran Member Posts: 65
    Jen poznámka z linuxove verze z GOG. Tam mi ta čeština taky blbla. Vyřešil jsem to dost nesystemove tak, ze jsem vsechny dialog.tlk a lua soubory nahradil tou ceskou verzi.
    Southpaw
  • YendorfinYendorfin Member Posts: 27
    edited November 2016
    Zdravím, nevíte někdo jak to vypadá s češtinou do SoD?
  • AdaCordellaAdaCordella Member Posts: 1
    Ahoj, Edvine. Máme takový malý problém. Koupili jsme si BG2:EE přes gog.com, kde by eventuálně čeština měla být, jenže nefunguje. Zkoušeli jsme hru přeinstalovat. Zkoušela jsem češtinu stáhnout zvlášť podle tvého návodu tady na fóru, ale nic se nezměnilo. V menu dokonce ani možnost změny na češtinu není. Měl bys nějaký typ, co s tím?
  • irendieirendie Member Posts: 421

    Ahoj, Edvine. Máme takový malý problém. Koupili jsme si BG2:EE přes gog.com, kde by eventuálně čeština měla být, jenže nefunguje. Zkoušeli jsme hru přeinstalovat. Zkoušela jsem češtinu stáhnout zvlášť podle tvého návodu tady na fóru, ale nic se nezměnilo. V menu dokonce ani možnost změny na češtinu není. Měl bys nějaký typ, co s tím?

    Nahraď soubor orig angličtiny (doporučuju zazálohovat) v Baldurs Gate\lang\US_en\dialog.tlk tim českym. Hra by měla pak tvrdit že je v AJ, ale bude v češtině.
    Edvin
  • YendorfinYendorfin Member Posts: 27
    Zdravím, chci se zeptat: Hraju bg2ee s češtinou odsud s nejnovějším patchem a vše je ok kromě kecu s Dornem, Hexxat atd. Ty zůstaly v angličtině. Je to v pořádku nebo mam nějak špatně vloženou češtinu? Diky
  • irendieirendie Member Posts: 421
    @AdaCordella - GoGovou verzi jsem vyzkoušel, normálně jde vytvořit složku cs_CZ, do ní dát dialog.tlk a do override L_cs_CZ.lua. Všechno funguje pak jak má, nevím kde je problém.


    @Yendorfin - Tak to má být, nové postavy nejsou kompletně přeložené.
  • YendorfinYendorfin Member Posts: 27
    Aha, škoda. Diky
  • DudoDudo Member Posts: 355
    @Yendorfin - Tak to má být, nové postavy nejsou kompletně přeložené.

    Ale stale verim, ze to dostaneme od Edwina prelozene do Vianoc ako darcek ; )
    Yendorfin
  • YendorfinYendorfin Member Posts: 27
    uvidíme :smiley:
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    cau, mam problem s instalaci cestiny, vytvorim slozku "cs_CZ", prekopiruju do toho cestinu, cele to pak prekopiruju do "lang", ale v options ve hre stejne neni cestina k vybrani

    cestina mi jde jen pokud ji prekopiruju do nejake jiz existujici slozky, napr. s italstinou, a ve hre pak vyberu italstinu, nicmene se obavam, ze konverze stejne neni uplna, protoze mi hromada veci i tak zustala v italstine, takze reseni naprd
Sign In or Register to comment.